Ευρασία | Η Ιστορια Των Ηπειρων Σειρά ντοκιμαντέρ επιστημονικού περιεχομένου, τεσσάρων ωριαίων επεισοδίων.250 εκατομμύρια χρόνια πριν, η Γη ήταν τελείως διαφορετική.

 Οι ήπειροι που γνωρίζουμε σήμερα ήταν ενωμένοι σε μια γιγαντιαία μάζα γης – τη Παγγαία – η οποία περιβαλλόταν από έναν τεράστιο ωκεανό. Περίπου διακόσια εκατομμύρια χρόνια πριν, η υπερήπειρος αυτή άρχισε να διαχωρίζεται: νέες ωκεάνιες λεκάνες δημιουργήθηκαν, βουνά ανυψώθηκαν και ύστερα από εκατομμύρια χρόνια, νέες μάζες γης σχηματίστηκαν από τα απομεινάρια της παλιάς, κάθε μια μοναδική, οι Ήπειροι.

  Σήμερα, κάθε ήπειρος έχει το δικό της ξεχωριστό χαρακτήρα, τους δικούς της πόρους και είναι γεμάτη με ποικίλες μορφές ζωής.  ‘Όμως πως απολιθωμένες φάλαινες εμφανίστηκαν στην έρημο της Σαχάρα και τι ρόλο έπαιξε η διάλυση της υπερηπείρου στην εξέλιξη των δεινοσαύρων; 

 Χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλο τον κόσμο και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, η σειρά συναρμολογεί το γιγαντιαίο παζλ της υπερηπείρου – της Παγγαίας , αποκαλύπτοντας την ταραχώδη ιστορία κάθε ηπείρου και τη μοναδικότητά της.